Handhaving en controles

Een kort lontje. Veelvuldig te laat komen. Een steeds onverzorgder uiterlijk. Een toename van onverklaarbare fouten. Kleine en grote schades in de uitoefening van het werk. Afwijkend of onvoorspelbaar gedrag. Het kunnen allemaal signalen zijn dat uw medewerker onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen op het werk verschijnt. Het is zelfs mogelijk dat uw medewerker een alcoholprobleem of drugsprobleem heeft.

U kunt uw medewerker natuurlijk op de man af vragen wat er aan de hand is, maar als de medewerker daadwerkelijk drugs of alcohol gebruikt tijdens of voor het werk, is de kans groot dat hij of zij u dat niet zal vertellen. Het is echter ook mogelijk dat een medewerker nog onder invloed is van alcohol of drugs van de avond ervoor en dus onbewust dronken of stoned op het werk verschijnt. In dergelijke situaties kunnen de alcoholtesten en drugstesten van Trafieq uitkomst bieden.

Hoe we werken

Van tevoren spreken we met u af wanneer er gecontroleerd wordt en gedurende welke periode. Onze controleur kan bij verdenking van alcoholgebruik of drugsgebruik ook op afroep langskomen bij uw bedrijf, naast de 'reguliere' willekeurige controles.

Ervaren professionals

De controleurs zijn Trafieq-trainers met een achtergrond in de verslavingszorg. Door deze specifieke ervaring beschikken zij over een zogenaamde 'klinische blik'; ze herkennen gedrag en uiterlijke kenmerken die horen bij middelengebruik. Zij zijn uitstekend geschoold en ervaren in het omgaan met situaties waarbij sprake is van weerstand, woede of agressie.

Voor het testen maken we gebruik van apparatuur van Dräger, dé specialist in technische opsporingsmiddelen van alcohol- en drugsgebruik.

Controles zijn er niet alleen om medewerkers te 'betrappen'; ze helpen u eventuele alcohol- en drugsproblematiek binnen uw organisatie in kaart te brengen en de uitgangssituatie te bepalen voor uw alcohol-, drugs- en medicijnbeleid.

Training signaleren van alcohol, drugs en medicijnen voor leidinggevenden en om te gaan met medewerkers onder invloed + gesprekstechnieken

Het doel van deze training is het leren herkennen van een medewerker die onder invloed is van alcohol of drugs en het bespreekbaar maken van het vermoeden. Er wordt aandacht besteed aan de verschillende middelen en de waarneembare effecten per middel. Ook worden gesprekstechnieken besproken en geoefend.

Trafieq registreert en verwerkt persoonsgegevens van bezoekers op haar website uitsluitend in overeenstemming met het doel waarvoor deze verkregen zijn. Trafieq maakt alleen gebruik van functionele, technische en analytische cookies.
Als je je gegevens invult op een formulier, bewaart Trafieq die gegevens tot opzegging (afmeldlink in de Nieuwsbrief)