Trafieq viert 10 jarig jubileum met start nieuwe stichting

Trafieq geeft op 4 december de samenleving een cadeau met de presentatie van Stichting Werk + Alcohol en Drugs ter ere van haar 10-jarig jubileum. Deze nieuwe stichting richt zich op het verspreiden van kennis over de gevolgen van alcohol, drugs en medicijnen op het functioneren van medewerkers op de werkvloer. Trafieq nodigt anderen uit ook hun schouders te zetten onder deze nieuwe stichting.

 

Jarenlang specialist alcohol, drugs en medicijnen

“Trafieq is wellicht bekend bij managers die aan de slag willen met een alcohol- en drugsvrije werkvloer via de aanpak van Trafieq. Een aanpak waarin voorlichting van medewerkers een prominente rol heeft. Maar het meest bekend is Trafieq bij deelnemers aan de educatieve maatregelen van het CBR nadat ze door de politie zijn aangehouden voor risicovol rijgedrag”, aldus Harry Rienmeijer, directeur van Trafieq. Trafieq verzorgt namelijk al jaren deze trainingen voor het CBR. Ieder jaar ontmoeten de 60 trainers van Trafieq tussen de 12.000 en 15.000 deelnemers aan de gedragsmaatregelen LEMA, EMA of EMG.

Trafieq is in 2008 opgericht door de huidige directeuren Harry Rienmeijer en Sandra Kamerbeek. Lange tijd is Trafieq een coöperatie geweest van trainers en adviseurs, maar sinds 2015 is Trafieq een BV met twee werkmaatschappijen: Trafieq Business en Trafieq Educatie & Advies. Sandra Kamerbeek is duidelijk over waar het grootste kapitaal van Trafieq in zit: “Die zit in de fantastische groep van trainers en adviseurs die hun bijdrage willen leveren aan veilige en gezonde samenleving en daarbij kwalitatief hoogstaand trainings- en advieswerk willen leveren. De nadruk in de aanpak van Trafieq ligt op de eigen regie van mensen. Trafieq wordt op steeds meer terreinen gevraagd om mee te werken aan positieve gedragsverandering. Van het bedrijfsleven, tot het onderwijs en gezondheidszorg.”

 

Cadeau

Ter ere van het 10-jarig bestaan heeft Trafieq de Stichting Werk + Alcohol en Drugs (WAD) geïnitieerd als cadeau aan de samenleving. Hiermee wil Trafieq een bijdrage leveren aan een gezondere en veiligere werkvloer. De stichting geeft vorm aan het expertisecentrum WAD. Het expertisecentrum WAD deelt kennis over de invloed van alcohol en drugs (inclusief medicijnen) op werknemers, maar geeft ook handvatten aan bedrijven om aan de slag te gaan met beleid rond alcohol, drugs en medicijnen (ADM-beleid). Harry Rienmeijer: “We denken dat het een goede informatieplek is voor werkgevers en werknemers, maar bijvoorbeeld ook journalisten en maatschappelijke instellingen. Het Expertisecentrum bundelt informatie en levert een bijdrage aan de scheiding van feiten en fictie. Er worden nog steeds te veel broodjes aap verkocht op dit terrein.”

De stichting biedt de mogelijkheid om de krachten te bundelen, bijvoorbeeld via de inzet van kennis, tijd of middelen, het aangaan van partnerschappen en inzetten van ambassadeurs. Bij deze is er dan ook een hartelijke uitnodiging aan andere partijen om ook hun schouders onder deze stichting te zetten!
Meer informatie naar aanleiding van dit persbericht kunt u opvragen bij Harry Rienmeijer, directeur (06 2845 9050, harry@trafieq.nl).

 

Over Trafieq

Trafieq is een landelijk maatschappelijk geëngageerd advies- en trainingsbureau. Trafieq is specialist op het gebied van gedragsverandering gericht op veiligheid, gezondheid en middelengebruik. Op de werkvloer, in het verkeer en op andere plekken.

Zo begeleidt Trafieq veel organisaties bij de invoering en uitvoering van alcohol-, drugs en medicijnbeleid. Daarnaast geeft Trafieq veel gedragstrainingen en is zij voor het CBR landelijk uitvoerder van de wettelijk opgelegde educatieve maatregelen bij alcohol- en gedragsgerelateerde verkeersovertredingen (LEMA, EMA, EMG). Ieder jaar ontmoeten onze 60 trainers tussen de 12.000 en 15.000 cursisten.

Algemene informatie: Website www.trafieq.nl Mail advies@trafieq.nl Telefoon 030-3070203

Alle nieuwsberichten

Trafieq registreert en verwerkt persoonsgegevens van bezoekers op haar website uitsluitend in overeenstemming met het doel waarvoor deze verkregen zijn. Trafieq maakt alleen gebruik van functionele, technische en analytische cookies. Als je je gegevens invult op een formulier, bewaart Trafieq die gegevens tot opzegging (afmeldlink in de nieuwsbrief). Klik hier voor de volledige privacyverklaring van Trafieq Groep BV. Lees hier de algemene voorwaarden van Trafieq educatie en advies BV.