Wat is Code 95 en wat zijn de gevolgen?

‘Code 95’  is een Europese richtlijn die staat voor ‘vakbekwaamheid’ beroepschauffeurs met een groot rijbewijs. De richtlijn is in 2008 in werking getreden voor buschauffeurs en een jaar later voor vrachtwagenchauffeurs. De nieuwe certificering vervangt het CCV-B Chauffeursdiploma en geldt voor alle beroepschauffeurs binnen de EU.

‘Code 95’ is verplicht bij de rijbewijzen C1(E), C(E), D1(E) of D(E))  en is vijf jaar geldig. Door middel van 35 uur bijscholing zal de aantekening op het rijbewijs elke vijf jaar opnieuw moeten worden verlengd. Veel chauffeurs voldoen momenteel niet aan de scholingseisen terwijl vóór 10 september 2016 de 35 uur nascholing volbracht moet zijn.


De gevolgen

Chauffeurs die niet voldoen aan de eisen van Code 95 hebben een ongeldig rijbewijs, zijn niet bevoegd om te rijden en zijn dus ook niet verzekerd! Bij een aanrijding of het veroorzaken van andere schade kunnen de gevolgen groot zijn. 

Bent of kent u een chauffeur die nog niet aan zijn 35 uur verplichte nascholing heeft voldaan? Dan biedt Trafieq de zomer drie last minute gecertificeerde cursussen Leefstijl met open inschrijving. Deze vinden plaats op vrijdag 26 augustus, zaterdag 27 augustus en zaterdag 3 september op de trainingslocatie van Trafieq in Utrecht.  

Heeft u interesse in een van de extra Code 95 Leefstijl cursussen van Trafieq? Mail naar of bel naar: 030 - 30 70203

Alle nieuwsberichten

 

Trafieq registreert en verwerkt persoonsgegevens van bezoekers op haar website uitsluitend in overeenstemming met het doel waarvoor deze verkregen zijn. Trafieq maakt alleen gebruik van functionele, technische en analytische cookies.
Als je je gegevens invult op een formulier, bewaart Trafieq die gegevens tot opzegging (afmeldlink in de Nieuwsbrief)

Klik hier voor de volledige privacyverklaring van Trafieq Groep BV