Yuri van Gelder vestigt aandacht op noodzaak van duidelijke afspraken over alcoholgebruik

NOC/NSF had alle commotie en imagoschade rondom Yuri van Gelder met duidelijke afspraken kunnen voorkomen en een mogelijk medaille veilig kunnen stellen. Gevolg van deze toestand is dat er veel aandacht in de pers is over alcohol- en drugsgebruik op het werk. Want hoe normaal is het eigenlijk om alcohol of drugs te gebruiken? Alcoholgebruik is in onze maatschappij volledig sociaal geaccepteerd en dat geldt ook steeds meer voor drugsgebruik. Trafieq heeft geen oordeel over alcohol- of drugsgebruik in privédomein, maar wij vinden wel dat het verkeer en de werkvloer alcohol- en drugsvrij moeten zijn om ongevallen te voorkomen. Hoe ga je daar als bedrijf mee om? Welke regels stel je en welke sancties tref je als de regels worden overtreden?

Duidelijke spelregels kunnen schade en leed voorkomen

Yuri van Gelder was zich er niet van bewust dat hij de regels overtrad, stelde hij in zijn verweer. Kennelijk was er geen duidelijkheid over zaken als gedrag en rekening houden met de rust van collega’s van TeamNL. En wat houdt 'matig omgaan met alcohol' eigenlijk precies in? 

Een les is dat heldere afspraken en duidelijke spelregels rondom gebruik van alcohol en drugs een hoop onduidelijkheid, (imago)schade en ellende kunnen voorkomen. In haar dienstverlening stelt Trafieq duidelijkheid altijd voorop. Veel bedrijven hanteren een zero-tolerance beleid met slechts één regel in de CAO, maar in de praktijk blijkt dat onvoldoende voor een alcohol-, drugs- en medicijnvrije werkvloer. Daarom is duidelijkheid over het beleid, het gedrag en verantwoordelijkheden van werknemer en werkgever rond het gebruik van alcohol, drugs en medicijnen van belang. Resultaat is dat werkgever en werknemer weten waar ze aan toe zijn en gezamenlijk aantoonbare resultaten boeken in het voorkomen van schade en leed door gebruik van alcohol, drugs en medicijnen.

Bent u benieuwd of en wat Trafieq hierin voor u kan betekenen? Wij komen graag bij u langs voor een kennismaking.

Alle nieuwsberichten

 

Trafieq registreert en verwerkt persoonsgegevens van bezoekers op haar website uitsluitend in overeenstemming met het doel waarvoor deze verkregen zijn. Trafieq maakt alleen gebruik van functionele, technische en analytische cookies.
Als je je gegevens invult op een formulier, bewaart Trafieq die gegevens tot opzegging (afmeldlink in de Nieuwsbrief)

Klik hier voor de volledige privacyverklaring van Trafieq Groep BV