Alcohol-, drugs- en medicijnenbeleid levert bedrijfsleven geld op

De maatschappelijke kosten door alcohol-, drugs- en medicijngebruik (ADM) zijn 2,7 miljard euro op jaarbasis. Bedrijven kunnen dergelijke kosten zeer sterk reduceren door invoering van een gedegen ADM-beleid. Met professionele ondersteuning is dat voor elk bedrijf haalbaar.

Consumptie van alcohol en drugs door werknemers heeft effect op de werkvloer. Het gaat niet om de enkele 'echte' verslaafde, maar vooral om de 'gewone' mens, die wel eens een kater heeft op maandag, de collega met dinsdagdip door ecstasygebruik, het te laat verschijnen op donderdag. 85% van de beroepsbevolking gebruikt regelmatig alcohol, 5% drugs. 1,2 miljoen mensen gebruiken benzodiazepines (Nationale Drugsmonitor). Als een reductie van het ziekteverzuim van slechts een half procent wordt bereikt, is de investering in een halfjaar terugverdiend. Uitstellen is geld weggooien.

Trafieq is dé specialist op het brede gebied van middelengebruik, veiligheid en gedragsverandering op de werkvloer. Trafieq ondersteunt bedrijven bij de invoering – en uitvoering – van ADM-beleid en is tevens landelijk uitvoerder van wettelijk opgelegde educatieve maatregelen bij alcohol- en gedragsgerelateerde verkeersovertredingen.

Nieuwsuur interviewde op 1 november 2016 o.a. Trafieq-directeur Harry Rienmeijer over dit onderwerp. Klik op de afbeelding om het item te bekijken (opent in nieuw venster):

 

Ook Radio 1 Nieuws & Co interviewde Harry Rienmeijer over dit onderwerp.

Klik op de afbeelding hieronder om het fragment te beluisteren (audiofragment, opent in nieuw venster)

 

Meer informatie? Mail ons: advies@trafieq.nl of bel: 030-3070203

Alle nieuwsberichten

Trafieq registreert en verwerkt persoonsgegevens van bezoekers op haar website uitsluitend in overeenstemming met het doel waarvoor deze verkregen zijn. Trafieq maakt alleen gebruik van functionele, technische en analytische cookies.
Als je je gegevens invult op een formulier, bewaart Trafieq die gegevens tot opzegging (afmeldlink in de Nieuwsbrief)

Klik hier voor de volledige privacyverklaring van Trafieq Groep BV