Trafieq lanceert ADM-scan op congres Industriële Veiligheid

Gratis advies

De ADM-scan van Trafieq is afgelopen week op het congres Industriële Veiligheid in Utrecht gelanceerd. De eerste reacties van gebruikers zijn positief. De online tool is bedoeld om een indruk te krijgen van het risico dat alcohol-, drugs- en medicijngebruik op het werk met zich meebrengt.

Daarbij wordt ook gekeken naar de kans en het mogelijke effect van middelengebruik en de effectiviteit van eventueel reeds bestaand beleid. Uiteraard is waarheidsgetrouwe beantwoording van de vragen noodzakelijk om tot een reële indicatie te komen. Behalve een vrijblijvend advies biedt de scan globaal zicht op factoren en omstandigheden die bepalend zijn voor het risiconiveau. Trafieq ziet de scan vooral als handig hulpmiddel voor bedrijven die zich nog niet uitputtend in de materie hebben verdiept. Er is goed over nagedacht, maar uiteraard kunnen er geen rechten aan worden ontleend.

Merendeel bedrijven heeft geen zicht op alcohol-, drugs- en medicijngebruik

Productieverlies, ongevallen, near misses en een ‘verziekte’ sfeer op werkvloeren zijn impopulaire onderwerpen om te bespreken, maar kosten werkgevers veel geld. Slechts een klein deel van de bedrijven besteedt voldoende aandacht aan een van de belangrijkste oorzaken: gebruik van alcohol, drugs of medicijnen door het eigen personeel of dat van (onder-)aannemers. Daar komt langzaam verandering in, maar nog steeds is het probleem onderbelicht of zelfs onzichtbaar. Met de scan die sinds 1 januari 2017 ook in te vullen is op https://www.trafieq.nl/adm-scan verschaft u zich een hoop duidelijkheid.

Lees hier ook het persbericht over de ADM-scan dat vorige week is verstuurd.

Wilt u meer informatie over de dienstverlening van Trafieq, dan kunt u contact opnemen met een van onze consultants. Zij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

advies@trafieq.nl - telefonisch 030 - 307 02 03

Alle nieuwsberichten

Trafieq registreert en verwerkt persoonsgegevens van bezoekers op haar website uitsluitend in overeenstemming met het doel waarvoor deze verkregen zijn. Trafieq maakt alleen gebruik van functionele, technische en analytische cookies. Als je je gegevens invult op een formulier, bewaart Trafieq die gegevens tot opzegging (afmeldlink in de nieuwsbrief). Klik hier voor de volledige privacyverklaring van Trafieq Groep BV. Lees hier de algemene leveringsvoorwaarden van Trafieq educatie en advies BV.