Educatieve maatregelen

Trafieq is landelijk uitvoerder van alle wettelijk verplichte educatieve maatregelen. De EMA-, LEMA- en EMG-cursussen zijn de verschillende verplichte cursussen die u moet volgen als u bent aangehouden wegens rijden onder invloed of het vertonen van risicovol rijgedrag. Voor alle cursussen geldt: weigert de betrokkene deelname, dan wordt het rijbewijs ongeldig verklaard. Vanwege het wettelijke kader worden de educatieve maatregelen geprotocolleerd uitgevoerd: de inhoud, volgorde en duur van de maatregel staan vast. Onze trainers werken oordeelvrij, zónder vermanend vingertje. De educatieve maatregelen zijn erop gericht om herhaling te voorkomen.

Corona update

Goed nieuws! Het CBR start de uitvoering van de Educatieve Maatregelen op de CBR-locaties (EMA/LEMA/EMG) vanaf dinsdag 16 maart weer op. Cursussen vinden plaats in kleine groepen.

Vanwege de huidige COVID-19 maatregelen zijn veel CBR-cursussen stopgezet en uitgesteld tot en met 15 maart 2021. Deelnemers die al gestart waren met de Educatieve Maatregelen krijgen hierover bericht via sms en de website van het CBR. Geen bericht ontvangen? Neem dan direct contact op met de klantenservice van het CBR via website of telefoon: 088 227 77 00.

Meer informatie staat op de website van het CBR

LET OP!
Enkele CBR-cursussen worden online vervolgd, dit betreft: 
EMG dag 3, via e-learning: Heb je dag 2 gevolgd vóór 15 december? Dan ontvang je een brief van het CBR met een uitnodiging voor deelname aan de e-learning.
LEMA dag 2, via e-learning: Heb je dag 1 gevolgd vóór 15 december? Dan ontvang je een brief van het CBR met een uitnodiging voor deelname aan de e-learning. 

EMA - Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer

Educatieve maatregel voor ervaren bestuurders die voor een eerste keer zijn aangehouden met een promillage tussen de 1,0 en 1,3. Voor beginnende bestuurders geldt een promillage van 0,8 en 1,0. De EMA kan ook worden opgelegd als u binnen vijf jaar voor de tweede keer bent aangehouden waarbij éénmaal met een promillage hoger dan 0,5 (voor beginnende bestuurders 0,2). 

Wil je meer weten over de EMA? Lees dan verder op de website van het CBR.

Klik hier voor meer informatie over de online nagesprekken van de EMA.

LEMA - Lichte Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer

De educatieve maatregel voor ervaren bestuurders die voor een eerste keer zijn aangehouden met een promillage tussen de 0,8 en 1,0. Deze maatregel wordt ook opgelegd aan beginnende bestuurders met een promillage tussen de 0,5 – 0,8.

Wil je meer weten over de LEMA? Lees dan verder op de website van het CBR. 

EMG - Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer

De EMG wordt opgelegd aan bestuurders die zich schuldig hebben gemaakt aan risicovol rijgedrag. Voorbeelden daarvan zijn: snijden, veel te hard rijden, bumperkleven, inhalen over de vluchtstrook, gevaarlijk inhalen en rechts inhalen. 

Wil je meer weten over de EMG? Lees dan verder op de website van het CBR.

 

Voor vragen over de LEMA, EMA of EMG kunt u terecht bij het CBR: www.cbr.nl of bellen met de klantenservice van het CBR: 088 227 77 00.

 

 

 

 

 

 

Trafieq registreert en verwerkt persoonsgegevens van bezoekers op haar website uitsluitend in overeenstemming met het doel waarvoor deze verkregen zijn. Trafieq maakt alleen gebruik van functionele, technische en analytische cookies.
Als je je gegevens invult op een formulier, bewaart Trafieq die gegevens tot opzegging (afmeldlink in de Nieuwsbrief)

Klik hier voor de volledige privacyverklaring van Trafieq Groep BV