Training 'Signaleren medewerkers onder invloed en het gesprek aangaan'

Deze training is gericht op leidinggevenden, veiligheidskundigen en HR en duurt 1 dagdeel (4 uur).
Het doel van de training is het leren herkennen van een medewerker die onder invloed is van alcohol of drugs en het bespreekbaar maken van het vermoeden. Er wordt aandacht besteed aan de verschillende middelen en de waarneembare effecten per middel. Gesprekstechnieken worden besproken en geoefend. Leidinggevenden kunnen na de training met voldoende zelfvertrouwen op basis van uiterlijke kenmerken en gedrag een onderbouwd vermoeden uitspreken, rekening houdend met het feit dat iemand onder invloed is. Ook wordt geleerd hoe een discussie te voorkomen, hoe om te gaan met weerstand en handelend op te treden, zodat de veiligheid binnen het bedrijf gewaarborgd blijft.

 

"In slechts een paar uur tijd zijn kort en krachtig de aandachtspunten bij alcohol-, drugs – en medicijnengebruik voorbijgekomen. Belangrijkste leerpunt: dat je als leidinggevende/werkgever het uit het verdomhoekje kan halen door het bespreekbaar te maken. Iets waar de persoon in kwestie/gebruiker soms niet eens gek van opkijkt. Ik raad deze training van harte aan: het geeft prima handvatten om dit - vaak ondergeschoven - onderwerp uit de anonimiteit te halen."

Direct inschrijven voor deze training 

Voor wie: 
Voor iedereen die direct in contact is met collega's/medewerkers, bijvoorbeeld: 

  • veiligheidskundigen;
  • hr-medewerkers;
  • leidinggevenden. 

Waarom deze training? 
In de training leer je: 

  • Signalen van middelengebruik op de werkvloer te herkennen, bijvoorbeeld restafval; 
  • Afwijkend gedrag door alcohol- of middelengebruik te herkennen; 
  • De effecten van verschillende middelen bij iemand te herkennen, zodat je weet hoe je diegene moet benaderen
  • Verschillende benaderingsmogelijkheden, waaronder gesprekstechnieken. Hoe spreek je je collega aan bij het vermoeden van middelengebruik. En hoe zorg je er voor dat je gesprek de-escalerend is. 

Na de training heb je voldoende kennis en praktische handvatten om collega's of medewerkers aan te spreken bij een vermoeden van middelengebruik. 

Reacties van deelnemers:
''Nuttig, geeft aanleiding tot dialogen’’
''Kort & krachtig met veel aspecten’’ 
''Interessant en echt bruikbaar, iedereen heeft hier iets aan’’
''leuk en leerzaam’’

Wanneer:
Deze training wordt meerdere keren per jaar aangeboden. In verband met het Corona virus is er nog geen concrete datum voor de eerstvolgende training. Bij voldoende aanmeldingen zal in overleg een datum worden vastgesteld. 

Deze training is ook online te volgen. Neem voor meer informatie hierover contact op met Trafieq via email: advies@trafieq.nl

Waar: Bergweg 173a, 3707 AC Zeist

Kosten: €195,- excl. BTW

Neem bij aanmelding van meerdere collega's even contact op voor groepstarieven en/of trainingsmogelijkheden voor groepen, bedrijven en incompany. 

Direct inschrijven voor deze training  

Of:

Laat hier je gegevens achter, dan houden we je op de hoogte van nieuwe trainingsdata.

Trafieq registreert en verwerkt persoonsgegevens van bezoekers op haar website uitsluitend in overeenstemming met het doel waarvoor deze verkregen zijn. Trafieq maakt alleen gebruik van functionele, technische en analytische cookies. Als je je gegevens invult op een formulier, bewaart Trafieq die gegevens tot opzegging (afmeldlink in de nieuwsbrief). Klik hier voor de volledige privacyverklaring van Trafieq Groep BV. Lees hier de algemene voorwaarden van Trafieq educatie en advies BV.